Oppfordrer til å ta turen
Janitsjarkorpset vil igjen heve instrumentene i høstmørket med sin nye konsert "Toner i Høstmørket".

Folldal Janitsjarkorps inviterer til konsert i Folldal kirke "Toner i Høstmørket", og Magne Moan, leder i koret, oppfordrer alle til å ta turen den 9. Nov.

– Konserten heter Toner i Høstmørket rett og slett fordi det er en konsert, om høsten, med variert musikk. Vi stusset opprinnelig litt på hva vi skulle kalle denne konserten, det er jo heller ikke en julekonsert. Det var da forslaget om “Toner i Høstmørket” kom inn, og det er vi fornøyde med, sier Magne Moan, leder i koret.

Han legger til at deres egen dirigent Arne Olav har arrangert en sang som skal være med i konserten. Sangen heter Gia Silentio Aeterno, og ble komponert av Arne Olav til millenniumsskiftet. Gia er Folldals høyeste fjell, og “Silentio Aeterno” er latinsk, og betyr “evig ro/stillhet”.

Magne Moan forteller at det er denne konserten som skal være hovedfokuset i Høst, og at de startet å øve i august. Korpset har også tidligere brukt å delta på Otta-Cuppen, men de vil altså legge mer fokus på den kommende konserten.

Tidligere så har Folldal Janitsjarkorps leid inn vokal -og instrumental solister fra andre steder, men denne konserten skal de kun bruke sine egne solister.

– Vi har så mange  flinke og dyktige solister selv, sier Moan.

– Konserten skal være i Folldal kirke fordi det er et veldig bra konsertlokale. Dette både i forhold til akustikken, antall sitteplasser og plass til hele korpset, legger han til.

Janitsjarkorpset har nå 30 medlemmer, også fra Dombås og Alvdal. Alle inviterer til konsert den 9. November i Folldal Kirke. Det blir Janitsjarkoret som åpner og avslutter konserten.