Over 140 hester på tur
Kvistli Islandshester har nylig fått den prestisjetunge prisen Årets ambassadør av Norsk Islandshestforening.

I det som kan bli omtalt som Norges største islandshest tur, satte Kvistli gård i vei lørdag den 31. august. Hester leid ut fra Kvistli og private hester ble til sammen rundt 160 stykker til sammen.

På lørdag den 31. august samlet Norsk Islandshestforening til et heste treff hos Kvistli Gård som skulle vare hele helgen. Der ble sosialt samvær og aktivitet satt i fokus, og dette var tydelig i camping plassen under gården, hvor det var en egen ”snakke-bu”.

Det var satt opp en liten camping plass under Kvistli gård for arrangementet.

Turen startet fra Kvistli gård rundt klokken 11:00, og planen var at de skulle ankomme den gamle flystripa på Hjerkinn, hvor de blant annet skulle møte en annen islandshest gruppe, og spise litt lunsj. Det var her på denne flystripen at det var rundt 200 hester, som etter lunsjen skulle reise i hver sin retning. I følge Norges Islandshest Forbund gikk det over 11 minutter før alle rytterne hadde kommet seg over flystripen, selv om tempoet var ganske jevnt.

Det var altså både konkurranseryttere og uerfarne hobbyryttere som i helga var med på en islandshest tur med en veldig imponerende mengde hester, godt samvær og to lange heste turer med både Kvistli hester og private hester.