Påsken er reddet
Det var uvisst om Grimsdalshytta kunne ha åpent i påsken men i samråd med DNT ble det bestemt at de skulle ha åpent. Her ved Vertskapet Sonja og Rune.

I hvert fall for mange. Grimsdalshytta vurderte nemlig å stenge i påsken på grunn av føre. I morgentimene i dag ble det i samråd med DNT allikevel bestemt at de skulle holde åpent.

Det forteller  Sonja Rykhus ved Grimsdalshytta til portalen.

Hadde de måtte stenge så ville det også hatt konsekvenser for andre betjente og ubetjente hytter i området.

-Jeg gikk til Hjerkinn i går på mandag. Det er ikke perfekte forhold, og det er barflekker så jeg måtte bære skiene noen ganger. Men det var fint føre med hard skare og lett føre. Jeg brukte vel bare tre timer på turen fra Grimsdalshytta til Hagesæter, forteller Sonja.

Hun forteller videre at det er mye snø i dalene og oppfordrer folk til å ta noen forehåndsregler før de legger ut på tur i Rondane-området.

-Unngå pulk. Pulk egner seg ikke i Rondane. Bruk gode ski med stålkanter. Gå i dalene der er det kjempefint og mye snø. Vær forberedet på å gå litt mer på tvers og kryss.

Hun forteller videre at skiløypene blir stikket nå førstkommende fredag, og at det da er tatt hensyn til hvor det er mest snø.

-Hvis været holder seg og det er kaldt om natta så skal vi få til en fin påske, mener Sonja.

Hun gleder seg til påsken og til at gjestene kommer men innrømmer at det ikke er ideelle forhold i år.

Dørålen

Eivind Faldet som var ute som redningsmannskap fra Folldal Røde Kors hjelpekorps sist mandag, sier at det er vanskelig å bedømme forholdene i hele bygda.

-Det er verst imellom Grimsdalshytta og Dørålen. Der er det mye bart, forteller han.

-Noen steder er det veldig hardt føre og andre steder er det lite snø, forteller han videre men han poengterer at han ikke har full oversikt over føre i de forskjellige partiene.