Preben kåret til årets lagspiller

Gode holdninger og godt humør gjorde at Alvdal IL kåret folldøl Preben Solly til årets lagspiller for fotballsesongen 2018.

Tidligere i november mottok Preben Solly prisen som «årets lagspiller». Han har i nærmere fem år spilte for naboene i blått, og hvert eneste år viser unggutten enormt gode holdninger. I år fikk han utdelt prisen på grunnlag av det høye oppmøte han viser på treninger og kamper, selv om spilletiden er liten. I tillegg tok han på seg oppmannsansvaret for Alvdals herrelag i høst, mens han spilt kamper for Folldal. Han mottok prisen til stående applaus i klubbhuset på Steimoegga.

Overrasket selv

I det begrunnelse for prisen ble lest opp forsto de fleste hvem denne prisen burde gå til, men hovedpersonen selv så ikke dette komme.
– Jeg ble veldig overraska. Men ikke minst så ble jeg stolt. Det betyr mye for meg å få en slik pris, forteller Solly.

Han legger ned mye innsats for å komme seg til kamper og treninger da han må kjøre åtte mil til sammen.

– Det er som en familie

I høst spilte han kamper for Folldal og var en viktig bidragsyter i hvitt. Solly ønsket dette for å få kamptrening. Neste år så er han tilbake i blått.
– Det gir meg mer motivasjon for å spille på Alvdal neste år når man får en sånn pris. Gutta på Alvdal er som en familie. Miljøet er vanvittig bra, og jeg trives veldig godt der, avslutter han.

FOTO: Trine Asphaug.