Primar, Gjenvinningen og Frankmotunet har drift som normalt
Fabrikksjef Frode Brendryen forteller at driften går som normalt, men at de følger med på situasjonen fremover. Arkivbilde.

Noen av de største bedriftene i Folldal, Norfolier Greentech, Frankmotunet og Primar har drift som normalt. En bedrift har permittert en ansatt. Frankmotunet har en ansatt i karantene.

-Vi tar forholdsregler for å isolere oss selv, samt andre tiltak på fabrikken. Vi har full drift foreløpig, men vi vet ikke hva som skjer med kundene våre fremover, transport og lignende. Så her må vi nesten bare følge med fremover, forteller fabrikksjef Frode Brendryen.

Frankmotunet har en ansatt i karantene, samt at pasienter kan måtte også sitte i karantene.

-Vi har drift og må ha det på grunn av våre pasienter. Vi tar våre forehåndsregler. Blant annet så må pasienter som har vært på reise utenfor Nord-Østerdal eller har vært i kontakt med med personer fra andre steder, være i karantene i leiligheter som vi har ledig. Dette gjelder også ansatte og per i dag har vi en ansatt i karantene, sier Kristin Nilsgård, nestleder på Frankmotunet.

Frankmotunet har en ansatt i karantene. Arkivfoto.

Permittert

For Primar går produksjonen som normalt.

-Vi er en næringsmiddelprodusent så vi må produsere. Man kan ikke slutte og produsere mat, fastslår daglig leder Sissel Opshaug.

Men i bedriften Unik mat som er nært knyttet til Primar og som driver med salg og markedsføring mot dagligvarehandelen for nettopp Primar og andre oppdragsgivere er situasjonen litt annerledes.

-Å drive med markedsføring og salg i disse i denne spesielle tiden blir helt feil. Det har ingen hensikt. Derfor har vi permittert en ansatt her. Så her gjør vi kun det som er helt nødvendig, sier Sissel.

Unik mat har to ansatte.