Samler kompetansen for å hjelpe gründere
SAMMEN: Janne Schjølberg fra Rådhuset Vingelen, Mali Hagen Røe fra Klosser Innovasjon og Morten Sandbakken fra Rørosregionen Næringshage fronter fellesskapet som nå vil hjelpe nye idéer fram i lyset. Her ser vi Malin fra klosser innovasjon. Arkivbilde / Tynsetingen.

– Er det et år vi har behov for gründerkurs så er det i 2020, sier Mali Hagen Røe i Klosser Innovasjon.

Nå skal fire erfarne aktører i regionen bruke sin felles kompetanse til å gi starthjelp til nord-østerdøler som ruger på en forretningsidé. Også etablerte bedrifter som vurderer nye idéer til vekst kan være med på kurs.

Det er første gang flere lokale aktører samarbeider om et slikt tilbud.

– Har du en idé du gjerne skulle testet ut? Ønsker du å starte bedrift? Eller er du allerede i gang med egen bedrift, og har nye ideer til vekst? Kanskje mangler du noen å sparre med og trenger et nettverk? – spør Klosser Innovasjon.

Svarer du ja på ett av disse spørsmålene er du i målgruppen for gründerkurset.

Det er Rådhuset Vingelen, Innovasjon Norge, Rørosregionen Næringshage og Klosser Innovasjon som inviterer til gründerkurs. De får støtte og bistand fra kommunene Tynset, Alvdal, Tolga, Folldal, Rendalen og Os, samt Sparebank1 Østlandet, Tolga-Os Sparebank, Næringsforum i Fjellregionen og SIVA Fjellregionen Eiendom.

Ann Brudevoll i Sparebank 1 Østlandet er begeistret for det nye samarbeidet.
– Vi har ressursene som skal til her i regionen, og når disse gjør noe sammen blir det dynamitt, sier hun.

– Vi trenger folk som tenker nytt

Kurset går over fem kvelder, hvor ulike tema blir tatt opp. Dette skal være et lavterskel-tilbud hvor deltakerne kan lufte idéer og få innspill til veien videre. Det hele avsluttes med ei samling på nyåret for oppsummering og videre veiledning.

Et mål er også å bygge et lokalt miljø som deltakerne kan ha nytte av i sitt videre arbeid.

– Det er nå vi må få tak i de folka som har idéer. Vi trenger dem som tenker nytt og som har evne til å sette dem ut i livet, sier Mali Hagen Røe i Klosser Innovasjon.

Gründerkurset for Nord-Østerdalen starter 14. oktober, og påmelding skjer via Klosser Innovasjons hjemmeside innen 1. oktober. Det er plass til 20 deltakere.

Skrevet av Anne Skjøtskift / Tynsetingen