Satser offensivt på Breisjøseter
NYE STEG: Driver Håkon Magne Skjøren er godt i gang med forberedelsene til året på Breisjøseter Turisthytte. Vinterprogrammet er satt, og dato for sommerens festival er satt. Foto: privat

Håkon Magne Skjøren (39) planlegger for ny Breisjøfestival, og ønsker å holde den eksklusiv for rundt 250 personer.

– Datoen er satt for en ny utgave av Breisjøseterfestivalen. Det blir i helga 16. – 18. juli, sier Skjøren, som driver Breisjøseter Turisthytte.

– Vi var jo en av få som klarte å arrangere festival i 2020. Det kan tenkes at det fortsatt vil være noen føringer for festivalen i sommer, så vi planlegger for å gjøre det som foregående år. I fjor var det fullt trøkk med stort band på fredag og lørdag. Da ble 200 billetter bestilt på noen minutter.

Han sier kapasiteten er opp mot 6-700 personer, men en mindre festival er ideelt for Breisjøseter.

– Inntill 300 personer er lugumt. Jeg håper vi lander på rundt 250 personer, så blir det litt rift om plassene, og ting blir forutsigbart. Da er det rom for litt smittevern også, sier han.

Med åtte festivaler har de funnet hva som fungerer bra på fjellfestivalen.

– Vi vil vente med å lansere hvem som kommer, men det blir folkerock og dansemusikk vi går for denne gangen også. Det er musikk som skaper liv og røre, og som folk kjenner, sier han.

Flytter åpning i vinter

– I dag har vi gått ut med at vi åpner den 15. mars i vinter, i stedet for 26. februar. Det er med tanke på at det er tidlig påske. Så holder vi åpent til og med uka etter påske, til den 11. april.

Bestillingene for opphold på Breisjøseter har allerede begynt å rulle inn.

– Det begynner å fylles opp ganske mye. Vi har satt opp helger hvor vi tilbyr spesielle matopplevelser med gourmetmåltider med middager med 7-8 retter. Vi importerer viner selv, som man ikke får andre steder.

Skjøren har lang erfaring som kokk på restauranter med Michellin-stjerner, både innenlands og utenlands.

– Den unike matopplevelsen er på vei ut av byen og inn i spesielle lokaler i naturen, slik at mat- og naturopplevelsene kan kombineres, sier han.

Det gjør at gjestene er villige til å betale mye for opplevelsene. En fem timers matopplevelse med en eksklusiv vinpakke nærmer seg to tusen kroner.

Tok over eiendommen 1. januar

Håkon Magne tok over driften av Breisjøseter i 2019. 1. januar tok han også over bygningsmassen.

– Det er en del å ordne nå i vinter. Det er beltebiler og skutere som skal ha vedlikehold.

Selv om Breisjøseter er et snøsikkert område er det velkomment at det nå kommer mye snø.

– Det snør og snør. Her kan man gå på snø akkurat der du vil. Vi er tidlig ute med å få merket skiløyper i vinter. Det blir stikket opp løyper fra 15. februar. Folk kommer seg hit både via hovedløypa fra Sjølisætra, men også Grimsbu og fra alvdalsida, fra Flatsetra, sier Skjøren.