Skogbrann slukket etter hjelp fra to brannhelikoptre
Skogbrann nær Grimsbu søndag ettermiddag og kveld. Alle foto: Torstein Sagbakken.

Rundt klokka 21.00 ble skogbrannen cirka to kilometer vest for Grimsbu i Folldal slokket. Det er utstasjonert brannvakter ved området natt til mandag.

Brannmannskaper fra Alvdal, Folldal og Tynset, samt sivilforsvaret og to brannhelikoptre, jobbet søndag ettermiddag og kveld med å slokke en noe skogbrann ved en hogstflate cira to kilometer vest for Grimsbu. Den knusktørre grunnen gjorde slokningsarbeidet krevende.

– Vi har ikke helt kontroll per nå, men prøver å få kontroll, sier Rune Skogheim i brannvesenet til Folldalsportalen klokka 18.05.

Etter klokka 20.00 ankom to brannhelikoptrene området og fikk sluppet store mengder vann over det aktuelle området. Mangel på området å hente vann fra rundt skogbrannen gjorde slokningsarbeidet litt mer krevende for brannvesenet på bakken.

– Rundt klokka 21.00, etter at brannhelikoptrene var ferdig med arbeidet sitt, meldes det om kontroll på brannen, sier operasjonsleder Hågen Løvseth i Innlandet politidistrikt til Folldalsportalen.

Han legger til at brannvesenet og/eller Sivilforsvaret vil driver etterslokking utover kvelden og ha brannvakter ved stedet. Løvseth legger til at brannårsaken er ukjent.

Saken er sist oppdatert mandag klokka 00.45.