Snart jul

Det tenkte nok damene i Folldal Husflidslag også, da de inviterte til temamøte om hvordan man kan lage julestjerner.

 

Grete Morken er en kreativ dame. Hun var leid inn som lærer for å demonstrere hvordan man kan lage julestjerner, ikke bare av papir men også av never.

Grete Morken med flotte neverstjerner som ørepynt og på klærne.

 

Man trenger feilfri never av bjørk kan Grete fortelle, og det er ikke lett å finne her i Folldal. Først må man tørrtrene med papir før man kan begynne å lage julestjerner med never forteller Grete videre. Neveren må fjernes når sevja går, og den må legges i press med en gang etterpå, slik at den ikke krøller seg. Et neverflak består videre av mange flak som man kan dele opp og bruke. Så må neveren legges i bløtt før man kan skjære den i passende strimler med den størrelsen man ønsker. Når man lager julestjernene starter man med 4 strimler, og ender opp med en ferdig stjerne.

Ivrige damer fulgte nøye med når Grete lærte bort teknikken med fletting av julestjerner

 

Som man ser av bildene er det flere forskjellige størrelser på stjernene. Bredden på strimlene bestemmer størrelsen på de ferdige stjernene. Nøyaktighet og tålmodighet trenger man i stort monn kan Grete fortelle.

Alle damene som var tilstede på møtet denne kvelden fikk først prøve seg med papir og deretter gikk de videre over til never som Grete hadde tilberedt på forhånd. Nydelig håndverk var alle enige om at det var i hvert fall.

Flott håndverk