Tar med seg en bronse hjem fra sitt første VM

Kristoffer Lund (23) fra Folldal tar med seg en bronsemedalje hjem fra helgas motorsag-VM på Lillehammer. Med en godt gjennomført konkurranse endte Folldølen til slutt på en godkjent 27. plass i sammendraget i VM-debuten.

Med en bronsemedalje i grenen sverdsnu med kjedebytte i bagasjen var Kristoffer godt fornøyd. Med seg på pallen fikk han lagkamerat Ole Harald L. Kveseth som tok med seg sølvet.

– Den beste sverdsnuinga jeg har gjort i konkurranse, så det er jeg godt fornøyd med, fortalte Kristoffer.

Senere skulle det altså vise seg at tiden 8,77 sekunder skulle holde til bronse på øvelsen.

Hederlig innsats i Helga av Kristoffer Lund. Foto: Privat.

 

27. plass i sammendraget etter finalen

Etter å ha prestert godt i de ulike tekniske øvelsene, og levert personlige besteresultater i konkurranse på to av øvelsene var det klart for kvistefinale søndag. Kristoffer lå på en meget god 12. plass før kvistingen, men falt ned til 27. plass etter en litt unøyaktig kvisting. VM-debutanten var allikevel fornøyd med å ha fått lov til å konkurrere i VM på hjemmebane.

– Selv om det var debut på hjemmebane var jeg ikke nervøs i det hele tatt. Jeg håpa på mye folk på tribunene, og på søndag var det bra stemning inne i Håkons hall, sa Lund.

Det norske laget som Lund var en del av lå godt an i lagkonkurransen før siste dag, men havnet litt bakpå på siste øvelse. Lunds lagkamerat, Ole Harald Løvenskiold Kveseth, gikk til slutt av gårde med et sølv i sammendraget på hjemmebane. Tyske Marco Trauber ble verdensmester etter å ha levert en forrykende finale.