Etablererkurset -en suksess
Hele 14 deltagere gjennomførte det første lokale etablererkurset i Folldal. Her fra avslutningskvelden, igår onsdag.

Hele 14 deltagere gjennomførte det første lokale etablererkurset i Folldal.

Etter initiativ fra Folldal Kommune ble det for første gang gjennomført et lokalt etablererkurs i Folldal. Og etter gjennomføring må en vel kunne kalle resultatet for en suksess. Hele 14 deltagere gjennomførte kurset, bestående av 6 samlinger.

Deltagerne

-Siden et lokalt kurs også var nytt for oss, så bestemte både min kollega landbrukssjef Bjørn Gussgård og jeg at vi måtte satse på både de som har tenkt seg å starte en helt ny bedrift og de som allerede har vært i gang en stund, kommenterer næringssjef Klaas van Ommeren. Sistnevnte gruppe var tatt med tanke på å kunne skape grobunn for en utvidet eller helt ny tilleggssatsing i tillegg til sin daglige drift.

-Ut fra hva jeg har observert, så ser det ut til at blandingen av helt nye produkter og produkter i drift passer godt, kommenterer van Ommeren. De nye lærer fra de som er i drift, men ser også at de som har en bedrift fra før kan lære mere. Samtidig smitter entusiasme fra de helt nye over på de som har en egen bedrift.

Innholdet

I løpet av de totalt 6 kurskvelder arbeidet deltagerne med ressurskartlegging, avklaring av sin idé og motivasjon, samt utvikling av sine produkter i forhold til målgruppene. I tillegg sto økonomi og selvledelse på programmet. Resultatet av arbeidet ble så samlet i en forretningsmodell- og plan, som deltagerne presenterte for et fagpanel og de andre deltagerne på den siste kvelden. Fagpanelet på avslutningskvelden besto av Kristin Siksjø fra Innovasjon

Norge, Einar Brandsnes fra Vekstra Nord-Øst i Folldal og Esten Inge Hilmarsen fra stedets lokale bank, Tolga-Os Sparebank.

– Det er imponerende at det er så mange deltakere. Jeg har vært på langt større steder med mye mindre deltakere, kommenterer Kristin Siksjø fra Innovasjon Norge.

-Her har vi fått høre om gjennomførbare og troverdige ideer. Ekte engasjement og ideer som folk brenner for, forteller Esten Inge Hilmarsen fra stedets lokale bank, Tolga-Os Sparebank.

Hele fagpanelet er skjønt enige i at deltakerne har vært veldig flinke.

Ansvarlig kursarrangør var Rådhuset Vingelen som har gjennomført etablerer-kurset både i Folldal og Nord-Østerdal, på oppdrag fra Hedm

ark fylkeskommune.