Tiltrekker seg bilentusiaster fra hele Midt-Norge
Dette var siste helga med isbanekjøring på Hjerkinn. Lørdag når vi var der var det et 20 talls biler på plass.

Siste helg med isbanekjøring på Hjerkinndammen er unnagjort for denne gang. Sesongen har vært meget bra med bilentusiaster fra både fjern og nær.

Det har så langt vært en bra sesong for isbanekjøringen på Hjerkinndammen ifølge mannen bak prosjektet Martin Hjerkind.

-Dette er ikke noe man tjener penger på men går jeg i null så er jeg fornøyd, kommenterer Martin når Folldalsportalen var på besøk sist lørdag.

Martin forteller videre at de i år både har hatt besøk av Porche klubben i Trondheim, ambulansesjåfører og at politiet kommer og øver på isbanen i løpet av uka.

-Det er moro og kunne tilby noe som er litt annerledes, sier han.

Frivillige

Vi treffer på Martin Dalen når vi ankommer bilbanen og han guider oss inn til innerste sirkel. Martin er med faren sin Harald og de har kommet helt fra Trondheim for og være frivillig under sist helgs arrangement.

-Det har vært bra hele sesongen, cirka 20 -30 biler tenker jeg på hvert arrangement, sier Martin.

En annen som har vært denne sesongen som frivillig er Victor Viset Hansen en av de fastboende på Hjerkinn.

-Det har vært helt fantastisk og være frivillig her i år. Man møter mange mennesker og det morsomme er at man får så mange gode tilbakemeldinger. Spesielt på dette at det endelig er et tilbud for de som motorinteressert, forteller han.

Reguleringsplan

Om det blir isbane også til neste år er Martin Hjerkind litt usikker på.

-Dovre Kommune har hintet på at vi kanskje må komme opp med en reguleringsplan. Hvis vi må dette så kommer det helt an på kostnaden, sier han.

Men at behovet er der har han ingen tvil om.

-Det er mange som synes dette er interessant og Nødetatene bruker banen til trening så det er helt klart et marked for dette på Hjerkinndammen, sier Martin.

Mange hadde møtt opp sist lørdag det det var nest siste dag for isbanekjøring på Hjerkinndammen.

Åndalsnes

Vi tok en liten runde blant sjåførene som hadde møtt opp denne lørdagen og vi traff en gjeng fra Åndalsnes. Vi spurte dem hva de synes om tilbudet.

-Det er helt fantastisk her, og det er et veldig godt tilbud for de som vil teste seg litt på is, var kommentaren vi fikk.