To trøndere anholdt etter innbruddet mot MX Sport
ILLUSTRASJONSFOTO: Politiet brukte med hell flere patruljer fra Innlandet politidistrikt for å stoppe tjuvene. Arkivfoto: Torstein Sagbakken.

Politiet måtte trå til med spikermatte for å fange de to gjerningsmennene som natt til onsdag gjorde innbrudd i MX Sport Folldal.

– Det blir en mer risikabel jobb for politiet, og vi må vite at vi har riktig bil for å bruke spikermatte. Bilen ble flere ganger anmodet til å stoppe med en patruljebil bak seg, men ettersom den ikke stoppet bekreftet det den allerede sterke mistanken om at vi hadde rett bil, forteller driftsenhetsleder i Nord-Østerdal politienhet, Bjørn Tore Grutle til folldalsportalen.

Ikke lokale kjenninger

Han kan bekrefte at de anholdt to trøndere i forbindelse med innbruddet. Grutle vet ikke om de har erkjent forholdet ettersom de avhøres på Hamar, men legger til at de så godt som ble tatt på fersken.
– Det var mye tjuvgods i bilen, sier han.

Den aktuelle bilen ble første stanset i Atndalen, men stakk fra politiet. Det ble brukt spikermatte ved riksveg 3 ved Koppang.
– Jeg tror ikke det har mye å si for straffen, men det bekrefter at de ikke har rent mel i posen, fortsetter Grutle.

Roser godt samarbeid

Politiet er veldig fornøyd med en god vitneobservasjon. Grutle sier de da visste hvilken bil de var på jakt etter, og hvilken retning den var på veg. Ikke minst fungerte samarbeidet mellom politiet.
– Det kom patruljer fra Lillehammer, Elverum, Dombås og Nord-Østerdal. Samarbeidet mellom patruljene var sammen med vitneobservasjonen avgjørende for at vi fikk stoppet bilen, konstaterer han.

Grutle avslutter med å si at en inngangsdør ble ødelagt og at en god de verdier ble stjålet i forbindelse med innbruddet.