Tre år med suksess

Den veldig populære stolpejakten som har herjet i hele Norge i flere år er også veldig populær i Folldal.

Folldal IF – orienteringsgruppa, Folldal Turlag og Folldal kommune v/folkehelsekoordinatoren er de tre arrangørene i Folldal. Stolpejakten i Folldal ble første gang arrangert i 2016 og ble umiddelbart en stor suksess.

Hver stolpe består av en meterhøy trestolpe med nummer og en bokstavkode, samt en QR-kode for deg som vil bruke smarttelefon til å registrere stolpene. Det er 4 vanskelighetsgrader: Svært lett, lett, middels og vanskelig.

I 2018 ble det satt ut 40 stolper rundt omkring i Folldal kommune. 15 stolper var plassert ut rundt på det gamle gruveområdet, fem stolper rundt Borkhuskollen på Dalholen og 20 stolper i området mellom Sveen og Streitlien noen kilometer fra Folldal sentrum.

Åse Nøkleby Brendryen som er folkehelsekoordinator i Folldal Kommune kan fortelle at det er nesten 500 forskjellige stolpejegere som har funnet stolper i Folldal. Det er registrert 9456 stolpebesøk totalt, og rundt 100 personer har besøkt alle de 40 stolpene. Vi satser selvsagt på en ny stolpejakt også i 2019 forteller Åse.

Folkehelsekoordinator I Folldal kommune Åse Nøkleby Brendryen er fornøyd med deltagelsen i årets stolpejakt.