Treg saksgang skyver prosjekt ut i det blå

Saken om kjerneboring i Folldal og Dovre har nå tatt en ny vending etter at treg saksgang hindrer prosjektet i å gjennomføres.

Det er ikke Folldal Kommune eller Dovre for den saks skyld som har hatt treg saksgang, men Oppland fylkeskommune som nå vil vurdere og konkludere om det er behov for arkeologiske utgravninger langs kjøreruten som skal benyttes i forbindelse med prøveboringen, forteller geolog Rune Wilberg til portalen. Han forteller også at ruta de skal kjøre så langt han kan bedømme ikke inneholder verken fangstgroper eller fortidsminner.

-Fylkeskommunens manglende evne/vilje til å vise ansvar og si ja eller nei, fører til at videre malmleting i Folldal skyves ut i det blå, selv om jeg har inntrykk av at mange folldøler er positive til en sånn virksomhet, forteller Wilberg videre.

Det er snakk om tre prøveboringer og et av dem ligger innen for kommunens grenser. Portalen har tidligere omtalt denne saken og vi skrev da at ingen av stedene for kjerneboring ligger innenfor kommunens grenser, dette stemmer altså ikke.

Planlagt oppstart på prosjektet var imellom 10. til 15. oktober, men det ser nå altså ut til at prosjektet ikke gjennomføres.