Trives best på fjellet med hundene
Marita Oline Raanes er ny avdelingsleder for kommunalteknikk. Hun begynte i jobben 26. november.

Marita Oline Raanes er kommunens nye avdelingsleder for kommunalteknikk. Bosatt på Hjerkinn og noe av det beste hun vet er å være i fjellet med hundene sine.

Dog er hun ikke helt ny på jobben som avdelingsleder i kommunen. Den har hun hatt siden 26. november.

Raanes er bosatt på Hjerkinn og det som dro henne dit var interesse for hund og lavinetrening.

-Jeg begynte å dra til Hjerkinn i 2012 på grunn av hundemiljøet der. Etter hvert fikk vi også mulighet til å kjøpe hytte der, forteller hun. Med vi mener hun sin samboer Odd Morten Taagvold som i dag jobber ved HV skolen på Dombås og er major. Taagvold er oppvokst på Dombås.

Marita kommer egentlig fra Harstad men hun flyttet derfra etter videregående.

-Men dialekten har jeg behold, sier hun med et smil om munnen.

Eiendom i Molde

Hun har bodd 20 talls år i Oslo, men så traff hun sin samboer og de flyttet til Molde. Der har hun jobbet for Molde Eiendom og i tillegg bygget opp en renholdsbedrift. Hun satt som en del av ledergruppen i bedriften og har primært jobbet med eiendom og bygg. Hun har da pendlet hele veien fra Hjerkinn til Molde. På Hjerkinn driver hun også Moskusstuggu som leies ut til turister og andre som ønsker seg nærhet til Dovrefjell.

-Så dukket den her jobbet opp og jeg søkte. Da jeg fikk tilbud om jobben måtte jeg tenke litt fordi jeg hadde så mye spennende på gang i Molde, forteller hun.

Best på fjellet

Marita har tre hunder og deltar altså aktivt i hundemiljøet på Dovre og Hjerkinn.

-Når jeg får lov til å gå med hundene på fjellet har jeg det bra. Ellers ser jeg hvert år fram til å drikke litt rødvin med venninnegjengen fra handelshøyskolen BI. Vi møtes to ganger i året og det er alltid like gøy, avslutter Marita.