Unik 17. mai feiring i år

Årets feiring av 17. mai blir nesten heldigital med en times nett-tv som publiseres 13.15 på nasjonaldagen. -Dette blir kjempespennende, sier ordfører Kristin Langtjernet.

I dag offentligjorde Folldal Kommune hvordan 17. mai feiringen blir i Folldal. I år blir det en times nett-tv i samarbeid med oss i Folldalsportalen. Sendingen vil bli produsert av fotografen Geir Olav Slåen som har lang erfaring fra slike produksjoner, blant annet til NRK. Slåen blir også programleder sammen med vår ordfører Kristin Langtjernet. Programmet vil bli variert med innslag fra forskjellige steder i bygda. Det blir også musikk- og kulturinnslag.

Tv sendingen blir lagt utenfor betalingsmur og link blir lagt både på kommunens side og Folldalsportalens side.

I pressemeldingen sendt ut av kommunen i dag står det at det blir ei spennende og annerledes 17. mai feiring i år.Ut fra situasjonen vi har hatt, og delvis står i, blir det denne gangen digitalt, i stedet for at vi møtes fysisk. Kulturministeren har invitert oss alle til å være med å synge Ja vi elsker klokken 13, og rett etterpå , klokken 13.15, vil det bli vist en times tv sending fra Folldal . Tema vil være knyttet til nasjonaldagen, og vi kan love både flaggheising, musikk, sang, taler, men også andre innslag fra bygda vår. Dette er et samarbeid mellom Folldalsportalen og Folldal kommune, og vi gleder oss til å feire sammen med dere alle om enn på en annen måte. I tillegg vil deler av Folldal Janitsjar spille ute ved Bo og servicesenteret til ære og glede for beboerne. Sendinga legges ut både på Folldalsportalen og kommunens side kl 13.15, men vil også bli tilgjengelig på opptak i ettertid.

-Jeg gleder meg og dette blir kjempespennende. Jeg skulle selvsagt ha håpet på en tradisjonell feiring, men med den usikkerheten som lå på hvordan situasjonen ville være den 17. mai, så er jeg veldig fornøyd med at vi nå får til en alternativ feiring, sier Kristin selv om feiringen.