Valganalyse: Ap mest sannsynlig største parti igjen – Vi er åpne for å snakke med alle partier – 27 forhåndsstemmer kan avgjøre
Kristin Langtjernet blir vår nye ordfører. Bilde fra valgvaken til AP.

Arbeiderpartiet har overtaket med 7 mandater mot Senterpartiets 6 så langt. Forhåndsstemmene blir telt opp i morgen klokken fem. Disse 27 forhåndsstemmene kan avgjøre utfallet av valget.

Vi har vært rundt på nesten alle valgvakene i kveld, og stemning har vært god.

Samlingslista var uheldig med valgresultatene, men sammen med AP har de fortsatt flertall. Hvis AP velger å opprettholde et valgteknisk samarbeid med Samlingslista, har ikke maktbalansen forandret seg i Folldal siden sist kommunevalg.

-Vi er skuffet, det må være lov å si det. Resultatene må nok fordøye seg litt før vi begynner å tenke på samarbeid. Vi får bare stå på og jobbe hardt med de representantene vi får inn, sier førstekandidat for Samlingslista Øyvind Øien.

-Vi må sette oss ned å se på resultatene før vi begynner å tenke på eventuelle samarbeid. Vi er kjempefornøyd med resultatene så langt. Det har vært fire kjempebra lister, så vi trodde at det ble et jevnt valg. Slik som ved sist valg er vi åpne for å prate med alle partiene, forteller Bjørn Kenny i Folldal AP.

På valgvaken som senterpartiet hadde på Grimsbu sier Jon Olav Ryen at de er kjempefornøyd med resultatet så langt.

-Det blir spennende å se hvor personstemmene og forhåndsstemmene faller. Vi er i alle fall kjempefornøyd med resultatene så langt, sier Ryen.

Hos Ronny Bekken Larsen var det valgvake for Rødt.

– Vi er veldig fornøyd, vi har jo tross alt doblet antall representanter, men vi spretter ikke champagnen av den grunn, forteller Rødt.

Det er kun 19 stemmer som skiller Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Senterpartiet er nærmest til og ta et mandat til, mens Rødt er nærmest til og miste et.

Valgdeltagelsen ligger på 77,7 prosent. Det var 1295 som kunne stemme, og 1006 av disse har stemt. Så langt er det åtte blanke stemmer.

Det ligger an til en valgthriller frem til morgendagen klokken 17.00, da de siste forhåndsstemmene og personstemmene skal telles opp.