Vellykket korpsseminar i nabobygda
GOD STEMNING: I den nye kulturstua i Sjulhustunet i Alvdal var blant annet Marte Frankmo Tveråen, Hilde Frankmo Tveråen og Vetle Stedal Brendryen samlet under helgas korpsseminar. Foto: Torstein Sagbakken.

Folldal skolekorps er regionenes største skolekorps. Lørdag og søndag var 20 av de 27 korpsmedlemmene i Alvdal på korpsseminar, og det falt i smak hos de unge musikerne.

110 barn og unge fordelt på seks skolekorps hadde en musikalsk helg sammen med Funky Fjellfolk i Sjulhustunet i Alvdal. Lørdag og søndag var flerbrukshuset fylt med musikkglade barn og unge tilknyttet skolekorpsene i Alvdal, Folldal, Tynset, Tolga, Os og Rendalen. Medlemmene i den lokale gruppa Funky Fjellfolk var med som instruktører og det hele munnet ut i en storkonsert søndag ettermiddag, hvor både skolekorpsene og Funky Fjellfolk var på scenen.

Vetle Stedal Brendryen (11) på baryton og Marte Frankmoe Tveråen (16) på kornett var to av folldølene som tilbrakte helgen i Alvdal. De synes det var en vellykket helg.
– Det er fint at vi lærer oss ulike sanger, og ikke bare øver på en og en sang. Det har blitt mye læring. I tillegg er det morsomt å spille med andre korpsmedlemmer enn vi gjør til vanlig, sier Stedal Brendryen.

Frankmo Tveråen er enig med det korpskompisen sier. Hun legger til at Funky Fjellfolk er gode instruktører.
  – Veldig bra opplegg. Vi har jobbet på tvers av korps og instrumenter, og Funky Fjellfolk er morsomme å spille med, konstaterer hun.