Vellykket uke med barnehage
Barnehagen i Folldal ble åpnet for første gang siden regjeringen stengte landets skoler og barnehager den 12. mars.

Med et koronatilpasset system, har åpningsuken for Folldal Barnehage vært en suksess.

Det har nå gått en uke med regjeringens tiltak om å gjenåpne barnehager i landet. Med kohorter har den første uken i Folldal gått veldig bra i følge enhetsleder Hanna Beate Bekken. Kohorter er grupper med mennesker født i samme tidsperiode.

– Det har gått greit. Vi har organisert barnehagen i kohorter som det heter nå. Veilederen har vi fulgt til punkt og prikke. En voksen på tre barn når de er under tre år, og når de er over tre er det en voksen på fem barn. Vi har prøvd å løse det best mulig med to kohorter sammen. Da deler vi også avdelingene best mulig, forteller Bekken.

Få utfordringer

Med et innarbeidet system, har det sørget for at logistikken i barnehagen har gått problemfritt. Med levering- og køordning, samt individuelle avtaler, går barnehagen på mange måter av seg selv.

– Alle parter har vært flinke til å være forståelsesfull for det vi må gjøre. Barnehagen har redusert åpningstid den uken her. Dette vil vi fortsette med neste uke også. Samtidig sier regjeringen at de med samfunnskritisk jobb har krav på barnehage-, skole- og SFO-plass etter stegningstid. Her prøver vi å gjøre individuelle avtaler. Så har vi gjort det slik at de store barna møtes i grinden med de ansatte de er på gruppe med. Blant de små får foreldre komme inn i gangen, for det gjør det trygt for dem. Vi har en liste med hvor mange som er tillatt samtidig i garderoben. Vi har laget en køordning som fungerer bra, forteller enhetslederen i Folldal Barnehage, som også ser en tydelig trivsel på barna.

– Jeg tror barna er glade for å være tilbake i barnehagen, og har gledet seg.

Hanna Beate Bekken er godt fornøyd med det tilpassede barnehagesystemet. FOTO: Privat

 

I forrige uke kunne du lese hva ordføreren tenkte om gjenåpningen av Folldal Barnehage.