Video med Witney – tar av på Facebook

Bygdas mest kjente traktor «Witney» gjør det ikke bare godt på traktorpulling. Traktoren har også gjort seg bemerket på Facebook med en video sett tusenvis av ganger.

Det var under et traktorpulling event i Brummendal den 27. august at videoen ble tatt opp og lagt ut på Facebook. Så langt har den over 600 delinger.  Cirka 62000 har sett den og den har fått kommentarer fra blant annet John Deere fans over hele Europa.

Teamet bak Witney er Green Team Pulling Norge og er bestående av Ekotuning Com AS, Ekotuning Midt-Norge AS, Korsvoll Maskin AS, TT Maskinstasjon, Torsheim Maskin A. Teamets medlemmer er Ole-Martin Håtveit, Thorbjørn Håtveit, Svein Andre Ruud, Pertti Teppo, Ola Håkon Korsvoll og Tore Tveit.

Temaet er et av flere team i Norge som i fellesskap videreutvikler common rail-motorens evner i traktorpulling.

Dette er Witney:

Opprinnelig en John Deere 6920 Common Rail, 2004 Model. Har blitt bygd om til John Deere 6195M utseende og motor teknikk.

Dette er traktorpulling:

Traktortrekking, oftest kalt traktorpulling etter betegnelsen tractor pulling på engelsk, er en motorsport der traktorførere konkurrerer i å trekke ei belastningsvogn lengst mulig med standard serieproduserte traktorer eller spesielt ombygde traktorer.

Whitney konkurrerer i klassen Farm class 6000Kg og 7500kg.

Motorsporten kom for alvor i gang i Norge i 1984 da trekkvognen og banen på Håland stod ferdig. De første traktorene hadde vanlige utbygde traktormotorer og lastebilmotorer. Men nærmere 1990-tallet ble det mer vanlig med modifiserte motorer.

Foto og Video: Green Team Pulling Norge.