Vil bli de første i landet med slike treningsløyper
Det har nå kommet inn en motsigelse til saken med trening med atv. Foto: Folldal Trekkhundklubb.

I disse dager går det ut et brev til over 40 grunneiere i Folldal. Årsaken er at Folldal Trekkhundklubb ønsker å etablere offisielle treningsløyper på barmark hvor klubben kan få tillatelse å trene hund med ATV. Får de til dette vil Folldal være den første kommunen i landet som kan tilby slike løyper.

Dette forteller leder av trekkhundklubben Vanessa Quinche til Folldalsportalen.

Hun forteller videre at klubben ser mot høsten og neste sesongs trening. I den sammenheng har vi nå begynt den lange prosessen i å prøve å få til offisielle barmarks treningsløyper hvor vi kan få tillatelse til å trene hund med ATV.

Og nå går det altså ut brev til 40 grunneiere på Grimsbu og på Krokhaug.

Vanessa forklarer videre at får vi tillatelse fra grunneierne kan vi søke kommunen om å etablere kjøretraseer for trening av hund med hjelp av ATV. Foreløpig gjelder det bare Grimsbu og Krokhaug område hvor vi i dag trener på en del skogsveier som ikke er offisielle veier og dermed er kjøring med ATV ikke tillat i henhold til  motorferdselsloven.

Får vi det til, blir Folldal første kommune i landet til å ha offisielle løyper for hundetrening med ATV. Og dette er kanskje noe som kan være veldig attraktivt for fremtidige hundekjører som vil bosette seg i kommunen, avslutter Vanessa.